www.enic.no

Søk og registrer domenenavn: 

SelskapsinfoProdukterNettbutikkKundesenterForhandlereKontakt oss
 
 
 

Teknisk informasjon
Våre servere befinner seg i et avansert serverrom med fysisk adgangskontroll, video-overvåking, alarmsystemer, avansert branndeteksjon og -slukking, redundante strømkurser med UPS og dieselgenerator samt overdimensjonert klima-anlegg.

Maskinvare
Vi bruker PowerEdge servere fra Dell. Disse er satt opp som RAID og hotswap, for maksimal oppetid. Hvis f.eks. en disk brenner, kan denne byttes uten at våre kunder engang merker det. Som backup-løsning benytter vi Tivoli fra IBM. Serverne har to nettverkskort og to strømforsyninger, og maskinparken står bak tre nivåer av adgangskontroll, inkludert videoovervåking.

Nettverk
Vi ligger på et 100Mbps VLAN med 1Gbps uplink mot kantswitch. Dette er koblet i en 1Gbps ethernet infrastruktur, med to ganger 1Gbps mot NIX (knutepunktet for internett i Norge), samt to ganger 2,5Gbps mot utlandet. Linjene er levert av EUnet. Nettverket er fullt ut Cisco-rutet. Vi er tilknyttet EuroRings, med terrabit kapasitet i Europa, som igjen er sømløst integrert med globale nettverk.

Programvare
Som operativsystem kjører vi en moderert utgave av RedHat Linux 7.1, som støtter bruk av RPM. Dette betyr at vi til en hver tid kan kjøre de siste utgavene av tilgjengelig programvare, noe som garanterer for et sikkert og stabilt miljø. Som kunde får du tilgang til et web-basert brukerpanel. Her kan du enkelt styre epostadresser, kontrollere databaser, passorbeskytte webområder o.s.v. Linux har over tid vist seg å være det raskeste og mest stabile operativsystemet for maskiner tilknyttet internett, og gir også store muligheter innenfor bruk av programvare med åpen kildekode.

 

 
 
 
 

Copyright © ENIC
All Rights Reserved